2018-02-18


Most volt a tévében egy remek sorozat:
Kozmosz: Történetek a világegyetemről. 
Volt benne szó a medveállatkáról is. :-) Ő a kedvencem!

Kapcsolódó kép

De az utolsó rész végén néhány alapvető gondolat hangzott el,
amit nekem már 1990-ben Kisfaludy György tanított. 
Alapjaiban meghatározta a hozzáállásom mindenben. 
Hálás vagyok érte Gyurinak. 
Most megosztom a filmben elhangzott mondatokat:  

  1. Ne engedj a tekintélynek! (Soha nem érdekelt, ki mondja. Ha nem értettem egyet vele, megmondtam.) 
  2. Semmi sem igaz, csak azért, mert valaki azt mondja. (Gyuri figyelmeztetett, hogy nagy díjakat adtak olyasmikért, amiről később kiderült, hogy nem igaz. Azt javasolta, ha jön egy számomra még ismeretlen információ, vizsgáljam meg 5-6 oldalról. Ha beleilleszkedik az "amint fent, úgy lent"-be, akkor helyes, és nyertem egy új aspektust. Ha nem, dobjam el, mert nem igaz. Mindig bejött ez a tanács!) 
  3. Gondolkodj önállóan! 
  4. Ellenőrizd önmagad! (Lásd 2-es pont!) 
  5. Ne higgy el semmit csak ezért, mert akarod.  A hit semmit sem tesz igazzá!  (A hit számomra alacsony rezgésű fogalom. Hinni = NEM TUDOM BIZTOSAN, csak remélem. Nekem a TUDÁS az igazi. A TAPASZTALÁS.)
  6. Ellenőrizd ötleteidet megfigyeléssel és kísérletezéssel!   Ha a legjobb ötletedet megcáfolja egy jól megtervezett kísérlet, akkor az hamis. Lépj tovább! (Lásd 2-es pont!)   
  7. Kövesd a nyomokat, bárhová vezessenek is! 
  8. Bizonyíték nélkül ne ítélkezz!
  9. Ne feledd, hogy nincs mindig igazad! A legnagyobb tudósok is tévednek olykor. Newton, Einstein és a történelem sok más nagy tudósai is követett el hibákat. Persze, hiszen emberek voltak. A tudomány által elkerülhetjük önmagunk és egymás áltatását.
  10. Követtek el bűnt a tudósok? Természetesen. A tudománnyal ugyanúgy visszaélünk, ahogy minden más rendelkezésünkre álló eszközzel. Ezért nem engedhetjük meg, hogy egy szűk elit  kezében összpontosuljon. Minél inkább mindannyiunk közös kincsévé válik, annál kevésbé valószínű, hogy visszaélünk vele. Ez az értékrend leleplezi a fanatizmus és a tudatlanság álcáját. (Ezért élvezem a tanítást, mint karmikus feladatomat. Felnyitni az emberek szemét, megtanítani LÁTNI a dolgokat, a színfalak mögötti valóságot. Azt, hogy nem külső szerek okozzák a betegséget, hanem ezek üzenetek a Felsőbb Éntől, hogy valamit nem jól csinálunk, stb. )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése