2010-07-29

Vonzás Törvénye Salamontól

- Salamon, mit értettél azon, hogy a Vonzás Törvénye nem tart titkot?
- Amikor valamit érzel, hiába állítasz mást, és tetteted, hogy nem érzed azt, a Vonzás Törvénye akkor is arra fog reagálni, amit érzel. Tehát azok a dolgok, amiket az érzésed vonz hozzád, pontosan megmutatják, mi az igazság. Ha valamitől félsz, és sebezhetőnek érzed magad, de úgy teszel, mintha nem félnél – néha még agresszivitást is játszva – a Vonzás Törvénye mégis újra és újra a félelmeidnek megfelelő tapasztalatokkal fog szembesíteni. Ha önsajnálatban élsz, még ha mást is mutatsz, az emberek mégis az érzéseidnek megfelelően fognak bánni veled. Ha szegénynek érzed magad – nem tudsz gazdagságot vonzani. Ha kövérnek érzed magad – nem vonzhatod a karcsúságot. Ha úgy érzed igazságtalanul bánnak veled – nem vonzhatod az igazságot.
- De Salamon, ez így nem igazságos. Igazán segítőkészebb lehetne ez a Vonzás Törvénye, és néha adhatna egy kis lehetőséget a kikapcsolódásra! Olyan esetekre gondolok, amikor tényleg szükség lenne arra, hogy kelljen figyelned a kisugárzásodra.
- Ez az, amit az emberek általában félreértenek a Vonzás Törvényével kapcsolatban. Azt hiszik, ez olyan, mint egy szülő, vagy egy barát, aki ha bajban vagy, kezét-lábát törve siet a segítségedre.
- Hát az jobb lenne, nem?
- Szerintem épp ellenkezőleg. Ez még rontana a helyzeten.
- De miért?
- Mert ha a Vonzás Törvénye következetlen lenne, senki nem tudna kiigazodni rajta. De mivel állandóan következetes – idővel és gyakorlattal mindenki megtanulhatja: pontosan azt vonzza, amire épp szüksége van. Tehát ha gondosan megfigyeled az érzéseidet, és aztán észreveszed, mi történik, cserében megértheted, ahogy a Vonzás Törvénye működik. Így világossá lesz, azáltal, hogy megváltoztatod az érzéseidet – megváltoztathatod a veled történő eseményeket is.
- De mi van, ha nem tudom megváltoztatni az érzéseimet?
- Mindig meg lehet változtatni.
- Például mi van akkor, ha valami szörnyű történik?
- Ilyenkor azt tanácsolom, fordítsd el róla a figyelmedet, és próbálj valami olyanra koncentrálni, amitől jobban érzed magad.
- De mi van, ha tényleg valami nagy szörnyűség történik velem?
- Eggyel több ok, hogy más felé figyelj.
- De…
- Sara, az emberek azt hiszik, azáltal javíthatnak a helyzetükön, ha a szörnyűség közepébe vetik magukat, és keményen dolgoznak azon, hogy megszilárdítsák az adott állapotot. De ettől nem lesz jobb senkinek. Jobb csak akkor lesz, ha arra figyelsz, ami jobb érzést kelt benned, mert mindig az érzéseidnek megfelelő dolgok fognak történni veled.
- Tudom, tudom. Mindig csak ezt mondogatod. De mi van, ha…
- Sok ember a nehezebb utat választja. Próbálj figyelni arra, ahogy érzel, és majd meglátod, mennyivel könnyebb lesz minden. Kiderül, nincs igazságtalanság. Mindeni pontosan azt kapja, amit érez, és amit felajánl. Mindig azt, amit elképzel – így mindig az igazságosat.
.
(Esther és Jerry Hicks: Sara és Seth beavató meséi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése